Vissza az előző oldalra ...

Beüzemelés, karbantartás, jótállás

Beüzemelés:

Bizonyos berendezések megfelelő működése, rendszerbe illesztése megköveteli a szakszerű, márkaszerviz általi beüzemelést.

Karbantartás:

Az üzemeltetőnek a Használati, kezelési és karbantartási utasításban leírtak szerint kell eljárnia, hogy a készülék hmegbízhatóan és hosszú időn át megfelelően működjön. Bizonyos műbveleteket, amelyek a Használati, kezelési és karbantartási utasításban le vannak írva, a felhasználónak kell elvégeznie .

A berendezések üzemeltetéséhez nem csak azMás szükséges műbveleteket csak a jogsazbályokban megfogalmazott és jogosultságokkal rendelkező szakember, illetve AERMEC márkaszerviz végezheti el.  elektromos megtáplálás biztosítása és a szűrőcsere elvégzése szükséges a felhasználó részéről. A berendezések megfelelő állapotban tartása, az üzemeltetési feltételek biztosítása is a felhasználó felelőssége. Mivel nem mindenki szakember, ezért ezeket a körülményeket külső szakszerviz bevonása mellett tudják a felhasználók biztosítani. Ezt a tevékenységet karbantartásnak nevezzük, mely során a gépek- és felhasználói igények határozzák meg a szükséges tevékenységeket. A karbantartás során minden olyan művelet elvégzésre kerül, amellyel ellenőrizhető az adott berendezés működési paramétere, funkciója, állapota, áramfelvétele, nyomásviszonyai, stb. A karbantartás elvégzésével előre jelezhetőek, korrigálhatóak bizonyos folyamatok, melyek káros hatással lehetnek a gép üzemére, élettartamára, sőt befolyásolhatóak olyan értékek, amik meghibásodáshoz vezetnek. A rendszeres, márkaszerviz által elvégeztetett karbantartással a felhasználó a maga részéről biztonsággal elmondhatja, hogy a tőle elvárható mértékben gondoskodott a berendezésről, így a saját nyugalmáról, mert közvetve ő maga biztosítja, hogy a beépített eszköz működni képes, amikor szükség van az üzemére.

A tervezett karbantartás mellett elkerülhető olyan leállás, amikor a márkaszerviz több nap, esetleg egy hét után tudja beütemezni a kiszállást.

A fenti információkon túl jogszabályi keretek is rögzítik a karbantartás szükségességét, mely jótállási feltétel. A karbantartási tevékenység térítésköteles. Díjairól minden esetben árajánlatot készítünk, mely igény esetén tartalmazza a jogszabályban rögzített kötelező szivárgásvizsgálatot (berendezés-függő).

Jótállás:

Az Oktoklima Kft. 3 év jótállást vállal a beüzemelés napjától, vagy, amennyiben a vásrlástól számítva több mint 6 hónapon túl volt beüzemelve, akkor a vásárlás napjától.

A vállalt jótállásról és annak feltételiről a vásárolt berendezés jótállási olvashat, vagy az alábbi linkről letölthetőek a feltételek:

Jótállási feltételek